Τα υλικά και η εκτέλεση
Εύκολη και οικονομική, δροσερή συνταγή, με ζυμαρικά χωρίς γλουτένη για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Υλικά
- 3 μελιτζάνες φλάσκες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- Λίγη φρέσκια ρίγανη
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 2 συσκ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
- 1 συσκ. πένες χωρίς γλουτένη
- Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Μπόλικο φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε καρέ. Τις βάζουμε σε μπολ, με νερό να τις καλύπτει. Αφήνουμε για 10´-15′.
- Τις στύβουμε καλά και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι.
- Σοτάρουμε το σκόρδο για 1´ με το μπούκοβο να βγάλουν τα αρώματα τους.
- Έπειτα σοτάρουμε και τις μελιτζάνες για 4-5′ να μαλακώσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα. Aνακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε για 5′.
- Έχουμε βράσει τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Τις στραγγίζουμε καλά. Τα ζυμαρικά με τρύπα κρατούν αρκετό νερό μέσα τους.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε στα πιάτα, περιχύνουμε ώμο ελαιόλαδο και τρίβουμε πιπέρι.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα