Κρήτη 22.04.2024, 12:46

Περιφέρεια Κρήτης: Στο βαν μεταδόσεων της HELLAS SAT ξεναγήθηκε ο Σταύρος Αρναουτάκης

Για την έναρξη της άσκησης «Μίνωας 2024»

Στο βαν μεταδόσεων της HELLAS SAT ξεναγήθηκε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της άσκησης «Μίνωας 2024».

Ο περιφερειάρχης Κρήτης ενημερώθηκε για τον τρόπο κάλυψης της άσκησης και ενημέρωσης των αρμοδίων υπηρεσιών και του συντονιστικού οργάνου σε κάθε σημείο της Κρήτης που εξελίσσεται το φαινόμενο, με επίγειες κάμερες αλλά και drones.

Η άσκηση ξεκίνησε σήμερα από τα Χανιά και αφορά την περιοχή της Δυτικής Κρήτης και τις περιφερειακές ενότητες Χανίων και Ρεθύμνης, ενώ αύριο θα περιλαμβάνει τις περιοχές σε Ηράκλειο Λασίθι.

Την άσκηση διοργανώνουν το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας και η Περιφέρεια Κρήτης. Στο πλαίσιο αντιμετώπισης μεγάλου σεισμικού γεγονότος και συνοδών γεωδυναμικών φαινομένων στην Κρήτη.

Σκοπός της Επιχειρησιακής Άσκησης Πεδίου Πλήρους Ανάπτυξης Σεισμού και Συνοδών Γεωδυναμικών Φαινομένων είναι να συμβάλλει στη μείωση της σεισμικής διακινδύνευσης στη Νήσο Κρήτη μέσα από μία σειρά δράσεων και υλοποιήσιμων στόχων. Στόχος είναι να βελτιωθούν τόσο ο συντονισμός των υπηρεσιών και της διαδικασίας συλλογής και αξιολόγησης των πληροφοριών, όσο και τα σχέδια έκτακτης ανάγκης και διαχείρισης κρίσεων.

Μεταξύ άλλων, επιδιώκεται η εκπαίδευση όλων των φορέων, η ενίσχυση της ετοιμότητας και της διαλειτουργικότητας, η ένταξη στο σχεδιασμό των εθελοντικών ομάδων, καθώς και η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.

Στην άσκηση συμμετέχουν Κεντρικοί φορείς (Υπουργεία, Κεντρικοί Οργανισμοί), η Περιφέρεια Κρήτης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, οι Πρωτοβάθμιοι Ο.Τ.Α. Κρήτης, οι Εθελοντικές Οργανώσεις, οι Περιφερειακοί και Τοπικοί Φορείς, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η ΑΔΜΗΕ, οι Φορείς Τηλεπικοινωνιών, οι Δομές Υγείας, οι Φορείς διαχείρισης Λιμένων και Αεροδρομίων, οι Τουριστικές Δομές, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, όλα τα σχολικά συγκροτήματα της Κρήτης, οι Εφορείες Αρχαιοτήτων κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Από θαύμα… γλίτωσε 31χρονη που δέχθηκε επίθεση από τον σύντροφο της!

Ρέθυμνο: Έκρυβαν κάνναβη στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου και συνελήφθησαν

Κορυδαλλός: Συνελήφθη 20χρονος για διακίνηση ναρκωτικών


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα