Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Μια πρωτότυπη συνταγή και συνάμα εύκολη, μια που προμηθευόμαστε έτοιμα φιλέτα φρέσκιας ή κατεψυγμένης πέστροφας και αποφεύγουμε τον χρόνο και τον κόπο του φιλεταρίσματος.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 8 φιλέτα πέστροφας ωμής (όχι καπνιστής)
- 300 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 8 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- ξύσμα από 3 ακέρωτα λεμόνια
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 300 ml κρασί λευκό ξηρό
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 50 ml ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 250 γρ. ξινόκρεμα
- 200 γρ. βούτυρο σε κυβάκια, παγωμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε πέστροφα γεμιστή με μυρωδικά και ξινόκρεμα, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε, σε ένα τηγάνι, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-6 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, τα 100 ml από το κρασί, τη φρυγανιά, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε τις πέστροφες.
- Απλώνουμε τη γέμιση στα 4 από τα 8 φιλέτα, μοιράζοντάς την ισόποσα.
- Καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φιλέτα.
- Τακτοποιούμε τις πέστροφες σε βαθύ ταψί και τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο κρασί και 100 ml νερό.
- Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε και βγάζουμε τις πέστροφες σε πιατέλα.
- Αδειάζουμε το ζουμί του ταψιού σε ένα κατσαρολάκι.
- Προσθέτουμε την ξινόκρεμα και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Περιχύνουμε τις πέστροφες με τη σάλτσα και σερβίρουμε μαζί με σαλάτα με βραστά λαχανικά ή πατατοσαλάτα.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα