Δείτε τη συνταγή
Αρωματική πλιγουροσαλάτα με ρόδι και την ιδιαίτερη γεύση της πιπεριάς Φλωρίνης.
Υλικά
Μερίδες: 10 μεζεδάκια
- 100 γρ. πλιγούρι ψιλό
- 150 ml ζωμός λαχανικών
- 150-200 ml ελαιόλαδο
- χυμός + ξύσμα από 2 μικρά λεμόνια
- 60 ml πετιμέζι ροδιού τα σπόρια από 1 ρόδι
- 250 γρ. αγγούρι, κομμένο σε ψιλά καρέ
- 30 γρ. ντοματοπελτές
- 40 γρ. πάστα πιπεριάς Φλωρίνης, από βάζο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
- 2 μάτσα μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 2 μάτσα δυόσμος, ψιλοκομμένος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη πλιγουροσαλάτα με ρόδι, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ το πλιγούρι με τον ζωμό και αφήνουμε για 4 ώρες, μέχρι ο ζωμός να απορροφηθεί εντελώς και το πλιγούρι να φουσκώσει και να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε την πλιγουροσαλάτα κατά μέρος για 30 λεπτά και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα