Δείτε τη συνταγή
Tα σταφύλια και τα σύκα, γίνονται σαλάτα και εμπλουτίζονται με δροσερό, φρέσκο τυρί και εκλεκτό αλλαντικό για ένα πλούσιο, αλλά ελαφρύ γεύμα.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 1 τρυφερή σαλάτα, χοντροκομμένη
 - 350 γρ. σταφύλι χωρίς κουκούτσι
 - 8 σύκα, καθαρισμένα και κομμένα το καθένα σε 4 κομμάτια
 - 100 γρ. κατίκι
 - 80 γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες
 - 1 κουτ. σούπας σουσάμι
 - 2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
 - 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
 
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την πλούσια σαλάτα με σύκα και σταφύλι σε ένα βαθύ μπολ ή σε μια πιατέλα ανακατεύουμε τη σαλάτα με το σταφύλι και τα σύκα.
 - Σκορπίζουμε το κατίκι και το απάκι και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
 - Περιχύνουμε με το μέλι και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
 - Συνοδεύουμε με παξιμάδια χαρουπιού.
 
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
 					
																															
																															
																															
																															
																															
																															







