Style 22.08.2024, 7:00

Συνταγή για τον τέλειο flat white

Τον παρασκευάζουμε ζεστό ή και κρύο

Πώς φτιάχνεται ο τέλειος flat white; Ο εξπέρ του καφέ, Χρήστος Καβράκος μας δίνει τη συνταγή.

Υλικά

Μερίδες: 1

Ζεστός Flat White

  • περίπου 35-40 ml εσπρέσο
  • περίπου 180 ml φρέσκο γάλα

Κρύος Flat White

  • περίπου 35-40 ml εσπρέσο
  • περίπου 120 ml φρέσκο γάλα
  • 3 παγάκια

Διαδικασία

Ζεστός Flat White

  1. Φτιάχνουμε διπλή δόση εσπρέσο (περίπου 35-40 ml).
  2. Σε ένα μπρικάκι βάζουμε να ζεσταθεί φρέσκο γάλα, περίπου 180 ml.
  3. Με τη μικρή φορητή φραπιέρα (ή το μιξεράκι του καφέ), χτυπάμε την επιφάνεια του γάλακτος όσο αυτό ζεσταίνεται, για να φτιάξουμε μια αφράτη κρέμα.
  4. Προσθέτουμε το γάλα πάνω από τον καφέ πολύ σιγά, μόλις ζεσταθεί καλά, αλλά πριν προλάβει να βράσει.

Κρύος Flat White

  1. Φτιάχνουμε διπλή δόση εσπρέσο (περίπου 35-40 ml).
  2. Βάζουμε τον καφέ σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό ποτήρι μαζί με 3 παγάκια και τον χτυπάμε στη φραπιέρα (ή με το μιξεράκι) για αρκετή ώρα, μέχρι η επιφάνειά του να αρχίσει να γυαλίζει και να αλλάζει χρώμα, από σκούρο καφέ σε ανοιχτόχρωμο μπεζ.
  3. Σε ένα χαμηλό γυάλινο ποτήρι ρίχνουμε 120 ml κρύο φρέσκο γάλα και έπειτα προσθέτουμε αργά τον χτυπημένο καφέ στην επιφάνεια του γάλακτος.

Πηγή: gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης:

Γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα