Τον παρασκευάζουμε ζεστό ή και κρύο
Πώς φτιάχνεται ο τέλειος flat white; Ο εξπέρ του καφέ, Χρήστος Καβράκος μας δίνει τη συνταγή.
Υλικά
Μερίδες: 1
Ζεστός Flat White
- περίπου 35-40 ml εσπρέσο
- περίπου 180 ml φρέσκο γάλα
Κρύος Flat White
- περίπου 35-40 ml εσπρέσο
- περίπου 120 ml φρέσκο γάλα
- 3 παγάκια
Διαδικασία
Ζεστός Flat White
- Φτιάχνουμε διπλή δόση εσπρέσο (περίπου 35-40 ml).
- Σε ένα μπρικάκι βάζουμε να ζεσταθεί φρέσκο γάλα, περίπου 180 ml.
- Με τη μικρή φορητή φραπιέρα (ή το μιξεράκι του καφέ), χτυπάμε την επιφάνεια του γάλακτος όσο αυτό ζεσταίνεται, για να φτιάξουμε μια αφράτη κρέμα.
- Προσθέτουμε το γάλα πάνω από τον καφέ πολύ σιγά, μόλις ζεσταθεί καλά, αλλά πριν προλάβει να βράσει.
Κρύος Flat White
- Φτιάχνουμε διπλή δόση εσπρέσο (περίπου 35-40 ml).
- Βάζουμε τον καφέ σε ένα πλαστικό ή μεταλλικό ποτήρι μαζί με 3 παγάκια και τον χτυπάμε στη φραπιέρα (ή με το μιξεράκι) για αρκετή ώρα, μέχρι η επιφάνειά του να αρχίσει να γυαλίζει και να αλλάζει χρώμα, από σκούρο καφέ σε ανοιχτόχρωμο μπεζ.
- Σε ένα χαμηλό γυάλινο ποτήρι ρίχνουμε 120 ml κρύο φρέσκο γάλα και έπειτα προσθέτουμε αργά τον χτυπημένο καφέ στην επιφάνεια του γάλακτος.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Γαριδομακαρονάδα με λευκή σάλτσα
Παγωτό με φρέσκια μυζήθρα από την Πάρο
Παγωτό βύσσινο με γιαούρτι
Τάρτα με μανιτάρια
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα