Βρήκαμε όλα τα μυστικά για να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες
Το καθιερωμένο αρνί στη σούβλα, τα κόκκινα αυγά και το τσουρέκι είναι μόνο μερικά από τα τρόφιμα που πρωταγωνιστούν στο πασχαλινό τραπέζι. Για αρκετές από εμάς η Κυριακάτικη «φιέστα» έρχεται μετά από μια περίοδο νηστείας, γι’ αυτό χρειάζεται να προσέξεις λίγο τις ποσότητες που θα φας για να μη βαρύνεις και αντιμετωπίσεις στομαχικά προβλήματα.
Το μεγαλύτερο λάθος που όλες κάνουμε είναι ότι πέφτουμε με τα μούτρα στα αγαπημένα μας πιάτα και τρώμε δίχως αύριο και χωρίς να υπολογίζουμε τις μετέπειτα συνέπειες. Θεωρώ πως το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απολαύσεις λίγο από όλα για να νιώσεις πλήρης και να μη στερηθείς τίποτα.
5 tips για να απολαύσεις το πασχαλινό τραπέζι
Φάε ένα χορταστικό πρωινό
Ξεκίνα την ημέρα σου με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη (πχ ομελέτα) για να μη καταναλώσεις μεγάλες ποσότητες φαγητού στο πασχαλινό τραπέζι.
Πες όχι στις σάλτσες
Μην επιλέξεις αν συνοδέψεις το κρέας με μαγιονέζα ή άλλες παχυντικές σως. Μπορείς να φας άφοβα κέτσαπ ή μουστάρδα.
Προσοχή στο γλυκό
Μη ξεκινήσεις να τρως τα γλυκά πριν το φαγητό γιατί θα πεινάς περισσότερο. Αντίθετα προτίμησε να δοκιμάσεις το επιδόρπιο αφού έχεις τελειώσει με τα αλμυρά πιάτα. Αν θες την πιο fit και υγιεινή επιλογή γλυκού, φάε φρούτα ή παγωτό της αρεσκείας σου.
Δοκίμασε την τεχνική 50-50
Προσπάθησε το πιάτο σου να έχει μισό μέρος φαγητού και το υπόλοιπο μισό να αποτελείται από φρέσκιες σαλάτες.
Μην ξεχνάς την ενυδάτωση
Κατά τη διάρκεια της ημέρας πιες αρκετό νερό για να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου και να νιώθεις πιο πλήρης.
Διαβάστε επίσης:
Αυτές είναι οι συμβουλές του ΕΦΕΤ για το Πασχαλινό τραπέζι
Επτά μεζέδες και ορεκτικά που θα στολίσουν το πασχαλινό σας τραπέζι!
Πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα αποφύγετε «καούρα» και δυσπεψία
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα