Αυξημένες οι τιμές σε σχέση με πέρυσι
Η συνεχής αύξηση των τιμών επηρεάζει τα νοικοκυριά, κάνοντας το Πάσχα πιο ακριβό για τους Έλληνες. Όπως διαμορφώνονται οι τιμές ως τώρα, ένα τραπέζι για 6 – 8 άτομα, φέτος θα στοιχίσει:
Αρνί 10 κιλά × 14 € το κιλό: 140 €
Κοκορέτσι 1,5 κιλά: 21 €
Μαρούλια 2 × 0,70: 1,40 €
Κρεμμύδια φρέσκα 2 × 0,70: 1,40 €
Άνηθος: 0,60 €
Ντομάτες 1 κιλό: 2,50 €
Αγγούρια 2 × 0,70: 1,40 €
Τζατζίκι 1 κιλό: 4,20 €
Μαγειρίτσα: 11 €
Φέτα 500 γρ: 7 €
Τυρί γραβιέρα 500 γρ: 8,95 €
Ψωμί 1 κιλό: 2,40 €
Αυγά (20) κόκκινα βαμμένα στο σπίτι: 15,20 €
Κάρβουνα 20 κιλά: 30 €
Κουλούρια στο σπίτι: 16,10 €
Τσουρέκι 1 κιλό: 19 €
Κρασί χύμα 1,5 λίτρο: 6,75 €
Μπύρες 10: 22 €
Αναψυκτικά 6 × 0,330 ml: 4,98 €
Φρούτα: 6 €
Γλυκά: 16 €
Διάφορα απρόβλεπτα (ρεύμα, λάδι, ξύδι, λεμόνια): 18 €
Σύνολο: 355,88 € (από 334,50 € το 2023).
Δηλαδή +6% ή +21,38€.
Διαβάστε επίσης:
Κρήτη: Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες για τις 8 σεισμικές δονήσεις βόρεια του Ηρακλείου
Πασχαλινός «μποναμάς» για τους αγρότες – Ξεκινά η πίστωση των λογαριασμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Πώς η Κρήτη «φρενάρει» τις επενδύσεις της – Το γαλατικό χωριό του Κτηματολογίου
Χανιά: Ασφαλής στα «χέρια» της Πυροσβεστικής ο Πολωνός που ζήτησε βοήθεια στα Λευκά Όρη
Ηράκλειο: Ο Σκαφιδαράς ξανάγινε… σκουπιδότοπος
Κυριακή του Πάσχα: Γιατί σουβλίζουμε αρνί; – Το έθιμο και οι συμβολισμοί του
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα