Δείτε τη συνταγή
Ανάλαφρα και ζουμερά ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλου με τρυφερά κολοκυθάκια και δροσερή γιαουρτοσάλτσα. Απίθανα!
Υλικά
Μερίδες: 4 (25-30 τμχ)
Για τα κεφτεδάκια
- 600 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου, κρύος από το ψυγείο
- 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. κολοκύθι τριμμένο, ελαφρά αλατισμένο και καλά στραγγισμένο
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
- 150 γρ. ψωμί χωριάτικο, μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
- 1 κουτ. σούπας ούζο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί και τα κεφτεδάκια
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Για τη γιαουρτοσάλτσα
- 250 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
- 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
- 15 ml μέλι
- 15 ml χυμός λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, χοντροκομμένος
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοτόπουλου με κολοκυθάκια και γιαουρτοσάλτσα, η διαδικασία έιναι η εξής: σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Λαδώνουμε ένα ταψί, πλάθουμε 25 – 30 κεφτεδάκια στρογγυλά και τα πατάμε ελαφρώς για να γίνουν σαν δισκάκια.
- Τα λαδώνουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο για 6-7 λεπτά.
- Τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τη γιαουρτοσάλτσα σε μπολάκι.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα