Style 31.07.2025, 7:00

Ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλου με κολοκυθάκια και γιαουρτοσάλτσα

Δείτε τη συνταγή 

Ανάλαφρα και ζουμερά ψητά κεφτεδάκια κοτόπουλου με τρυφερά κολοκυθάκια και δροσερή γιαουρτοσάλτσα. Απίθανα!

Υλικά
Μερίδες: 4 (25-30 τμχ)
Για τα κεφτεδάκια

  • 600 γρ. κιμάς από μπούτι κοτόπουλου, κρύος από το ψυγείο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κολοκύθι τριμμένο, ελαφρά αλατισμένο και καλά στραγγισμένο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. ψωμί χωριάτικο, μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο
  • 1 κουτ. σούπας ούζο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + επιπλέον για το ταψί και τα κεφτεδάκια
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη γιαουρτοσάλτσα

  • 250 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  • 1 μέτριο καρότο, τριμμένο
  • 15 ml μέλι
  • 15 ml χυμός λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος, χοντροκομμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  • Για να φτιάξουμε κεφτεδάκια κοτόπουλου με κολοκυθάκια και γιαουρτοσάλτσα, η διαδικασία έιναι η εξής: σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  • Αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Λαδώνουμε ένα ταψί, πλάθουμε 25 – 30 κεφτεδάκια στρογγυλά και τα πατάμε ελαφρώς για να γίνουν σαν δισκάκια.
  • Τα λαδώνουμε καλά και ψήνουμε στον φούρνο για 6-7 λεπτά.
  • Τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 4-5 λεπτά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ζεστά με τη γιαουρτοσάλτσα σε μπολάκι.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα