Μια νοστιμότατη και εύκολη συνταγή!
Το ψητό αρνάκι είναι ένα κλασικό πιάτο για γιορτές και ειδικές περιστάσεις, αλλά μπορεί να απολαμβάνεται και σε μια απλή καθημερινή μέρα. Η σως μουστάρδας προσθέτει μια πικάντικη και γευστική νότα που ταιριάζει άψογα με το αρνί.
Υλικά
- 1 μπούτι αρνιού (περίπου 2 κιλά)
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι ζωμό αρνιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά.
- Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να κάνετε μικρές τομές στο αρνί και τρυπώστε με τα σκελίδες σκόρδου.
- Αλείψτε το αρνί με το μείγμα μουστάρδας, καλύπτοντας καλά όλες τις πλευρές.
- Τοποθετήστε το αρνί σε ένα ταψί και ψήστε για περίπου 2 ώρες, ή μέχρι να ψηθεί καλά.
- Περιχύστε το αρνί με το ζωμό αρνιού και ψήστε για άλλα 15 λεπτά.
- Αφήστε το αρνί να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.
- Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυρωδικά στο μείγμα μουστάρδας, όπως θυμάρι, δεντρολίβανο ή μαϊντανό.
- Αν θέλετε η σως να είναι πιο πικάντικη, προσθέστε λίγο καγιέν πιπέρι.
- Μπορείτε να σερβίρετε το ψητό αρνάκι με πατάτες φούρνου, ρύζι ή πουρέ λαχανικών.
Πηγή: koolnews.gr
Διαβάστε επίσης:
Αραβική πίτα με κοτόπουλο κυμινάτο
Ιταλική φοκάτσια με ντομάτα και ελιές για τη νηστεία
Πολίτικο τσουρέκι: H αυθεντική συνταγή από μια μαστόρισσα της Πόλης
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα