Ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο
Αυτή η συνταγή για ψητό σολομό με ντομάτες, σκόρδο και ελιές συνδυάζει την πλούσια γεύση του σολομού με τη φρεσκάδα της ντομάτας και τη νοστιμιά της ελιάς, δημιουργώντας ένα υγιεινό και γευστικό πιάτο.
Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού (περίπου 150 γραμμάρια το καθένα)
- 400 γραμμάρια ντομάτες κονσέρβας, ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζάνι ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι για γεύση
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C.
- Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και τοποθετήστε τα στο ταψί.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τις ντομάτες, το σκόρδο, τις ελιές, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξτε το μείγμα ντομάτας πάνω από τα φιλέτα σολομού.
- Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ο σολομός και να ζεσταθεί καλά το μείγμα ντομάτας.
- Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με έξτρα μαϊντανό αν θέλετε.
Συμβουλές:
Βεβαιωθείτε ότι τα φιλέτα σολομού έχουν το ίδιο πάχος, για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Μπορείτε να ψήσετε το σολομό σε αλουμινόχαρτο για να διατηρήσετε την υγρασία του.
Αν θέλετε μια πιο πικάντικη γεύση, προσθέστε λίγο τσίλι σε σκόνη στο μείγμα ντομάτας.
Πηγή: enikos.gr
Διαβάστε επίσης:
Σολομός με σπανάκι και μανιτάρια
Συνταγή: Σολoμός με λαχανικά και ρύζι
Τα ψάρια που πρέπει να βάλουμε άμεσα στο πιάτο μας
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα