Η αποθήκευση του ψωμιού στο ψυγείο δεν είναι τόσο καλή ιδέα
Παρότι οι πλαστικές σακούλες και συσκευασίες είναι πρακτικές, δεν διατηρούν τη φρεσκάδα των ψημένων προϊόντων για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η υγρασία που συσσωρεύεται στο πλαστικό αναγκάζει τα ψημένα προϊόντα να μαλακώσουν και επιταχύνει το σχηματισμό μούχλας. Η αποθήκευση του ψωμιού στο ψυγείο δεν είναι επίσης καλή ιδέα – η χαμηλή θερμοκρασία προάγει την απώλεια υγρασίας, η οποία προκαλεί το ψωμί να σκληρύνει γρηγορότερα και να χάσει τη γεύση του.
Πώς να αποθηκεύσετε το ψωμί;
Εάν θέλετε το ψωμί να παραμείνει φρέσκο για όσο το δυνατόν περισσότερο, χρησιμοποιήστε φυσικές μεθόδους αποθήκευσης. Οι σχάρες ψωμιού, οι σακούλες από λινό ή βαμβάκι ή ακόμα και η κάλυψη του ψωμιού με μια καθαρή πετσέτα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της κυκλοφορίας του αέρα και του ψωμιού φρέσκου.
Πώς να παγώσετε το ψωμί;
Μπορείτε να παγώσετε αρτοσκευάσματα, αλλά μην το παρακάνετε με τον χρόνο. Το ψωμί μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη μόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα – όχι περισσότερο από 3 μήνες.
Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπαγώσετε το ψωμί είναι να το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται είναι λίγα λεπτά στο φούρνο για να απολαύσετε τη φρεσκάδα και την τραγανότητα όπως σε ένα αρτοποιείο.
Πηγή: newsbomb.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα