Δείτε τη συνταγή
Ρεβυθάδα με κρεμμύδι και ντομάτα, μια ζουμερή οσπριάδα για όλα τα γούστα.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 250 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα αποβραδίς)
- 4 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 μέτρια καρότα, σε κυβάκια 1 εκ.
- 300 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
- 1/3 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
- 1 κουτ. δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη ρεβυθάδα, ξεκινάμε στραγγίζοντας τα ρεβύθια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν (δεν τα σουρώνουμε).
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε το μείγμα λαχανικών στα ρεβύθια (μόλις περάσει η 1 ώρα μαγειρέματός τους), προσθέτουμε τις πάπρικες, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1/2 κουτάλα ζουμί από το φαγητό μαζί με λίγα ρεβύθια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ρεβίθια με τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα