Style 04.05.2025, 22:18

Ρεβυθάδα με ταχίνι και πάπρικα

Νόστιμη και κρεμώδης συνταγή

Μια χυλωμένη ρεβυθάδα είναι μερικές φορές αυτό ακριβώς που χρειάζεσαι. Το ταχίνι και η πάπρικα την κάνουν ακόμα πιο νόστιμη και κρεμώδη.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 300 γρ. ρεβύθια αποφλοιωμένα, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
  • 400 γρ. ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 1½ κουτ. σούπας ταχίνι
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ρεβύθια Πηγή: freepik

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεβυθάδα με ταχίνι και πάπρικα, αρχικά στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
  2. Στη συνέχεια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα κρεμμύδια και 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1½ ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Παίρνουμε 1 κουτάλα από το φαγητό (ζουμί + ρεβύθια) και τη ρίχνουμε στον πολυκόφτη που διαθέτουμε μαζί με το ελαιόλαδο, το ταχίνι, το λεμόνι, την πάπρικα, το δεντρολίβανο και αλατοπίπερο.
  4. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν και αδειάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα.
  5. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη ρεβυθάδα να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα