Style 18.08.2024, 5:05

Ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά και σως ταχίνι από την Αργυρώ

Δοκιμάστε τους!

Εκτός από ρεβυθοκεφτέδες, με την σως σε αυτή τη συνταγή μπορείτε να συνοδεύσετε και τα κλασικά φαλάφελ!

Υλικά

  • 250 γρ. ρεβύθια βρασμένα και καλά στραγγισμένα
  • 2 κ.σ. ταραμά λευκό
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 3 φέτ. μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο και στυμμένο
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σως ταχίνι

  • 1 φλ. ταχίνι
  • 5 κ.σ. νερό
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Για τους ρεβυθοκεφτέδες

  • Για τους ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά και σως ταχίνι τα ρεβύθια μπορεί να είναι περίσσευμα από προηγούμενο μαγείρεμα ή απλά νεροβρασμένα.
  • Πρέπει όμως να είναι πολύ καλά στραγγισμένα.
  • Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε με πιρούνι ή με το χέρι.
  • Στύβουμε καλά το μουλιασμένο ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στο μείγμα για τους ρεβυθοκεφτέδες με ταραμά και σως ταχίνι.
  • Προσθέτουμε τον ταραμά, τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια, το τριμμένο ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, στύβουμε το λεμόνι και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
  • Αλατίζουμε μόνο αφού δοκιμάσουμε, γιατί ο ταραμάς είναι αλμυρός.
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα, όπως όταν κάνουμε κανονικά κεφτεδάκια.
  • Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  • Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σως ταχίνι

  • Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι ή σύρμα.
  • Βάζουμε την σως σε μπολάκι και τους ρεβυθοκεφτέδες σε πιατέλα.
  • Βουτάμε κάθε κεφτεδάκι στην σως ταχίνι και απολαμβάνουμε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:

 


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα