Style 28.05.2024, 23:54

Ριγκατόνι με φέτα και λουκάνικο

Μια νόστιμη και χορταστική συνταγή

Αυτή η συνταγή για ριγκατόνι με φέτα και λουκάνικο είναι εύκολη και νόστιμη, ιδανική για οικογενειακό γεύμα ή φιλικό δείπνο. Τα ζυμαρικά συνδυάζονται με πικάντικο λουκάνικο, κρεμώδη σάλτσα ντομάτας και πλούσια φέτα, δημιουργώντας ένα πιάτο που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

  • 400 γρ. ριγκατόνι
  • 400 γρ. λουκάνικο (πικάντικο ή σκέτο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κουτί (400 γρ.) ντομάτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 1/4 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Οδηγίες

  1.  Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράστε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το λουκάνικο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά, περίπου 5-7 λεπτά. Στραγγίξτε το λουκάνικο από το περιττό λίπος.
  3. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3-4 λεπτά.
  4. Ρίξτε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  5. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, τη φέτα και τον μαϊντανό στη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσει η φέτα και να ενσωματωθεί ομοιόμορφα.
  6. Σουρώστε τα ριγκατόνι και προσθέστε τα στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Σερβίρετε τα μακαρόνια ζεστά.

Συμβουλές

  •  Μπορείτε να προσθέσετε άλλα λαχανικά στη συνταγή, όπως πιπεριές, μανιτάρια ή μπρόκολο.
  • Αντί για λουκάνικο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμά ή κοτόπουλο.
  • Μπορείτε να προσθέσετε τσίλι σε σκόνη στη σάλτσα για μια πιο πικάντικη γεύση.
  • Αν δεν σας αρέσει η φέτα, μπορείτε να την αντικαταστήσετε με άλλο τυρί της αρεσκείας σας, όπως μοτσαρέλα ή παρμεζάνα.
  • Μπορείτε να σερβίρετε τα ριγκατόνι με ψωμί για να το βουτήξετε στη σάλτσα.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Μπιφτέκια με βασιλικό και φέτα

Μάφιν με σπανάκι και ελληνική φέτα

Τάρτα κοτόπουλο με γραβιέρα


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα