Style 23.01.2025, 23:36

Ρύζι με ηλιόσπορο και λιαστή ντομάτα

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Ασυνήθιστο αλλά πολύ νόστιμο και χορταστικό, νηστίσιμο, πιάτο με ηλιόσπορο και λιαστή ντομάτα. Στη θέση του ρυζιού μπορούμε επίσης να βάλουμε σπαγγέτι ή βίδες.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 400 γρ. ρύζι μπασμάτι*
  • 3 κουτ. σούπας ηλιόσπορος, ψημένος (στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα βρείτε ψημένο και καθαρισμένο ηλιόσπορο, αλατισμένο και ανάλατο)
  • 3 γεμάτες κουτ. σούπας πάστα λιαστής ντομάτας
  • 1 κουτ. σούπας κουμπιά κάπαρης, ψιλοκομμένα
  • 10 ελιές μαύρες, κομμένες στη μέση, χωρίς το κουκούτσι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ρύζι με ηλιόσπορο και λιαστή ντομάτα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Βάζουμε την πάστα λιαστής ντομάτας με την κάππαρη σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κάπως μελάτο το παρασκεύασμα.
  3. Σερβίρουμε το ρύζι σε πιατέλα ή στα πιάτα, βάζουμε τη σάλτσα στο κέντρο και σκορπίζουμε πάνω τους σπόρους και τις ελιές. Συνοδεύεται ιδανικά με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.

Μυστικά

  • Αν δεν βρείτε έτοιμη πάστα λιαστής ντομάτας, μπορείτε να αλέσετε στο μούλτι τις λιαστές ντομάτες του λαδιού. Αν όμως έχετε μόνο στεγνές, τις βάζετε πρώτα να μουλιάσουν σε βραστό νερό και, όταν μαλακώσουν, τις αλέθετε μαζί με λάδι.

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα