Δείτε τη συνταγή
Ασυνήθιστο αλλά πολύ νόστιμο και χορταστικό, νηστίσιμο, πιάτο με ηλιόσπορο και λιαστή ντομάτα. Στη θέση του ρυζιού μπορούμε επίσης να βάλουμε σπαγγέτι ή βίδες.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. ρύζι μπασμάτι*
- 3 κουτ. σούπας ηλιόσπορος, ψημένος (στα ράφια των σούπερ μάρκετ θα βρείτε ψημένο και καθαρισμένο
- ηλιόσπορο, αλατισμένο και ανάλατο)
- 3 γεμάτες κουτ. σούπας πάστα λιαστής ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας κουμπιά κάπαρης, ψιλοκομμένα
- 10 ελιές μαύρες, κομμένες στη μέση, χωρίς το κουκούτσι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το ρύζι με ηλιόσπορο και λιαστή ντομάτα βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
- Βάζουμε την πάστα λιαστής ντομάτας με την κάππαρη σε ένα μπολ, ρίχνουμε λίγο βραστό νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κάπως μελάτο το παρασκεύασμα.
- Σερβίρουμε το ρύζι σε πιατέλα ή στα πιάτα, βάζουμε τη σάλτσα στο κέντρο και σκορπίζουμε πάνω τους σπόρους και τις ελιές. Συνοδεύεται ιδανικά με μια πράσινη δροσερή σαλάτα.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα