Style 24.05.2024, 7:36

Ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο – Το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά

Υλικά και εκτέλεση

Μια κρύα ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο, ένα ελαφρύ γεύμα με πολλά λαχανικά που μπορείτε να σερβίρετε όλες τις ώρες και είναι το τέλειο συνοδευτικό για πολλά φαγητά!

Υλικά

Για την ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο

  • 2 φλ. ρύζι καστανό (για πιλάφι) βρασμένο
  • 2 αγγουράκια (με τη φλούδα)
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κλων. σέλερι
  • 1 φλ. αρακάς (βρασμένος)
  • 1 φλ. καλαμπόκι (βρασμένο)
  • 200 γρ. μαγειρεμένο κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος)

Για τη σως γιαουρτιού

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ.)
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα light
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • Λίγο νερό

Για τη ρυζοσαλάτα µε κοτόπουλο

  • Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε.
  • Κόβουμε τα αγγουράκια σε καρέ.
  • Χοντροτρίβουμε τα καρότα (ή τα ψιλοκόβουμε).
  • Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες και το ψιλοκόβουμε.
  • Τα βάζουμε όλα μαζί σε βαθιά σαλατιέρα.
  • Προσθέτουμε τον αρακά, το καλαμπόκι και το βρασμένο ρύζι.
  • Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το προσθέτουμε στη σαλάτα μας.
  • Ρίχνουμε και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τη σως σε μπολ και προσθέτουμε λίγο νερό για γίνει πιο ρευστή.
  • Περιχύνουμε τη ρυζοσαλάτα με κοτόπουλο.
  • Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα