Μια καταπληκτική συνταγή που θα τους ξετρελάνει όλους
Αυτή η σαλάτα με κινόα και κοτόπουλο, θα σε χορτάσει, θα σε γεμίσει ενέργεια και καλά θρεπτικά συστατικά! Όσο για τη γεύση της, δεν έχεις παρά να τη δοκιμάσεις.
Υλικά
Για τη σαλάτα με κινόα και κοτόπουλο
- 1 φλ. κινόα
- 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου ή φέτες ψητής γαλοπούλας
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. πάπρικα καυτερή
- 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
- 1 κίτρινη πιπεριά (κομμένη σε φέτες)
- 300 γρ. πολύ τρυφερά μικρά φύλλα από σπανάκι
- 1 ματσ. ρόκα
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. δυόσμο
- 10 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
- 150 γρ. μανούρι σε τρίμματα ή τυρί της αρεσκείας σας
Για τη βινεγκρέτ βαλσαμικού
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικου
- 1 λάιμ (το χυμό του) ήλάιμ
- 1 κ.σ. μουστάρδα με βότανα
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε πρώτα την κινόα σε σουρωτήρι, κάτω από τρεχούμενο νερό και τη βάζουμε σε μία κατσαρόλα.
- Σκεπάζουμε με νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 12 με 15 λεπτά να σκάσει η κινόα.
- Τη σουρώνουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες τοποθετούμε το φιλέτο κοτόπουλο.
- Το χτυπάμε να πλατύνει όσο περισσότερο γίνεται.
- Το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι, ψήνουμε το φιλέτο, για 3 με 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Το βγάζουμε από το τηγάνι και το πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
- Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα λαχανικά, προσθέτουμε την κινόα και το κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με κομματάκια τυριού.
Για τη βινεγκρέτ βαλσαμικού
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το dressing εκτός από το ελαιόλαδο.
- Με ένα σύρμα ανακατεύουμε και ρίχνουμε με ροή κλωστής το ελαιόλαδο μέχρι να πυκνώσει.
- Περιχύνουμε τη σως στη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα