Style 13.01.2025, 1:30

Σαλάτα με κολοκύθια και ελιές

Δείτε τη συνταγή 

Kολοκύθια, πρασινάδες, κάππαρη, ελιές και μια κρεμώδης πικάντικη σάλτσα σε μια ιδιαίτερη σαλάτα με ωραίες εντάσεις. Μπορούμε να της προσθέσουμε και ένα αυγό ποσέ.

Υλικά
Μερίδες: 4

  •  500 γρ. μικρά κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους, βρασμένα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 2-3 λεπτά
  • 200 γρ. ανάμεικτες πρασινάδες
  • 4 κουτ. σούπας ελιές θρούμπες, χωρίς το κουκούτσι, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη
  • 2 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα

  • 250 ml κεφίρ
  • 1 μικρό ώριμο αβοκάντο, λιωμένο
  • 40 ml χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας κοπανιστή, κατά προτίμηση Μυκόνου
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  • 80 γρ. καρύδια, καβουρδισμένα για 3-4 λεπτά χωρίς λάδι, χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού

Διαδικασία

  • Για τη σαλάτα με κολοκυθάκια, κάππαρη και ελιές, ξεκινάμε χτυπώντας τα υλικά για τη σάλτσα στο μούλτι.
  • Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με τα καρύδια και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού.
  • Σερβίρουμε με πολύσπορο ψωμί. Αν θέλουμε, για πιο χορταστικό αποτέλεσμα, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα ένα αυγό βραστό

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα