Δείτε τη συνταγή
Με κρεμώδη μοτσαρέλα, θυμάρι και ξινούτσικο ντρέσινγκ η κλασική πράσινη σαλάτα αποκτά άλλη χάρη.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 400 γρ. πράσινα ανάμεικτα σαλατικά εποχής, όπως μαρούλι, γαλλική σαλάτα, λόλα, χοντροκομμένα (μπορούμε να πάρουμε και έτοιμα συσκευασμένα σε σακουλάκια, στα μανάβικα των σούπερ μάρκετ)
- 100 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- οι φέτες από 2 μεγάλα πορτοκάλια σανγκουίνια (αν είμαστε αρκετά επιδέξιοι και έχουμε χρόνο, μπορούμε να αφαιρέσουμε τη μεμβράνη από τις φέτες πορτοκαλιού και να κρατήσουμε μόνο τα φιλέτα)
- 250 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη σε ροδέλες
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- 2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με μοτσαρέλα και θυμάρι, ξεκινάμε χτυπώντας σε ένα μπολ με το σύρμα ή στον πολυκόφτη που διαθέτουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
- Ανακατεύουμε τις πρασινάδες με το φρέσκο κρεμμύδι, τα σανγκουίνια και αλατοπίπερο.
- Σκορπίζουμε το τυρί, περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα