Μια καταπληκτική συνταγή
Υγιεινή, θρεπτική, χορταστική και πεντανόστιμη σαλάτα με πλιγούρι, γαρίδες και ταχίνι! Μια φορά να τη φτιάξετε και θα τη λατρέψετε.
Υλικά
- 1½ φλ. πλιγούρι
- 1 ματσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 ματσ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 αγγούρι με τη φλούδα χωρίς σπόρους ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 καρότα ψιλοκομμένα
- 1/2 φλ. ρόδι καθαρισμένο
- 1 αβοκάντο καθαρισμένο και κομμένο κυβάκια ή σε μπαλάκια με παριζιέν
- 1/2 φλ. φιστίκι Αιγίνης
- 1 πορτοκάλι (το χυμό του)
- 1 λεμόνι (το χυμό του)
- 3 κ.σ. ταχινι
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 200 γρ. γαρίδες μικρές βρασμένες
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα το πλιγούρι σε μπολ και το καλύπτουμε με βραστό νερό (ίσα να το σκεπάσει).
- Βάζουμε καπάκι και το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 10 λεπτά.
- Το αφρατεύουμε, ανακατεύοντάς το με πιρούνι.
- Βάζουμε σε μπολ το μαϊντανό, το δυόσμο, το αγγούρι, την πιπεριά, το καρότο, το ρόδι, το φιστίκι, το χυμό, το αβοκάντο, το λάδι, το ταχίνι, το πλιγούρι και τις γαρίδες.
- Αλατίζουμε το πλιγούρι σαλάτα με γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.
- Ελέγχουμε την οξύτητα και το αλάτι και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα