Δείτε τη συνταγή
Μια κομψή και δροσερή σαλάτα από τη Σικελία με ζουμερά σανγκουίνια, μαραθόριζα και ελιές.
Υλικά
Μερίδες: 3-4
- 3 πορτοκάλια σανγκουίνια, σε φέτες (αν θέλουμε, μπορούμε να αφαιρέσουμε και τη μεμβράνη από τις φέτες του πορτοκαλιού)
 - 1 μέτρια μαραθόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές ροδέλες
 - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
 - 15 μαύρες ελιές, χωρίς το κουκούτσι, χοντροκομμένες
 - 1/2 – 1 μικρή καυτερή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
 - τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένα
 - 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
 - 60 ml ελαιόλαδο
 - αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τη σιτσιλιάνικη σαλάτα με φινόκιο και ελιές, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα σανγκουίνια με τη μαραθόριζα, το κρεμμύδι και το δυόσμο.
 - Σκορπίζουμε τις ελιές, την πιπεριά (αν βάλουμε) και αλατοπιπερώνουμε.
 - Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
 
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα
 					
																															
																															
																															
																															
																															
																															







