Δείτε αναλυτικά τις τιμές
Έως και 10% ακριβότερο θα είναι φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι εξαιτίας των ανατιμήσεων στα κατεψυγμένα θαλασσινά και στον χαλβά. Οι τιμές των οπωροκηπευτικών παραμένουν σταθερές σε σχέση με πέρισυ.
Πόσο κοστίζει το φαγητό στο σπίτι και στο μεζεδοπωλείο
Καθαρά Δευτέρα σημαίνει η αρχή της Σαρακοστής με το παραδοσιακό τραπέζι να είναι γεμάτο με θαλασσινά και γλυκίσματα όπως ο χαλβάς. Ωστόσο φέτος οι τιμές σε κάποια προϊόντα είναι τσιμπημένες και σε άλλα σταθερές.
Ακολουθούν αναλυτικά οι τιμές:
Οπωροκηπευτικά: σταθερές τιμές
Θαλασσινά: +7%
Χαλβάς: +5 με 7%
Φρέσκα θαλασσινά: 20%-30%
Όσπρια: σταθερές τιμές
Χταπόδι (κατεψυγμένο): 8,5 ευρώ το κιλό
Θράψαλο (κατεψυγμένο): 15 ευρώ το κιλό
Γαρίδα (κατεψυγμένη): 12 ευρώ το κιλό\
Τουρσί: 2,50 ευρώ το κιλό
Ταραμοσαλάτα: 6,40 ευρώ το κιλό
Για ένα τραπέζι 8 ατόμων που περιλαμβάνει λαγάνα, χταπόδι, γαρίδα, θράψαλο, σαλάτες, ταραμοσαλάτα, τρουσί, ντομαδάκια, γίγαντες και χαλβά, στο σπίτι κοστίζει 150-180 ευρώ ενώ σε μεζεδοπωλείο 240-320 ευρώ.
Πηγή: newsbomb.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα