Style 02.08.2024, 5:47

Τραγανά σφολιατάκια με προσούτο, μοτσαρέλα και βασιλικό

Κάθε μπουκιά και απόλαυση

Τραγανά σφολιατάκια με προσούτο, μοτσαρέλα και βασιλικό. Τέλειο σνακ, κάθε μπουκιά και απόλαυση.

Υλικά

Για τα σφολιατάκια

  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 12 φέτ. λεπτές προσούτο
  • 125 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 12 φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το διάλυμα αυγού

  • 1 κρόκο
  • 3 κ.σ. γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

  • Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο της κουζίνας.
  • Με κουπ πατ ή με ροδάκι κόβουμε 6 στρογγυλούς δίσκους από το κάθε φύλλο.
  • Διπλώνουμε στη μέση 1 φέτα προσούτο και τη βάζουμε στο μισό σφολιατάκι.
  • Τοποθετούμε επάνω 1 λεπτή φέτα μοτσαρέλα και 1 φύλλο βασιλικό.
  • Τρίβουμε πιπέρι.
  • Αφού τα γεμίσουμε όλα βρέχουμε ελαφρά με τις άκρες των δακτύλων την περίμετρο και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο.
  • Με πιρούνι πατάμε γύρω γύρω τις ενώσεις να κολλήσουν.
  • Τα αραδιάζουμε (12 σε σύνολο) σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και τ’ αλείφουμε με πινέλο.
  • Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20΄-25΄ μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης:


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα