Υγιεινό και πολύ νόστιμο φαγητό!
Σολομός στο φούρνο με πατάτες. Αυτή η συνταγή καταρρίπτει τον μύθο ότι η υγιεινή διατροφή δεν μπορεί να είναι και νόστιμη.
Υλικά
- 4 φιλέτα φρέσκου σολομού
- 4 μέτριες πατάτες κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
- 1 λεμόνι (χυμός)
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο θυμάρι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σολομό με πατάτες
- Απλώνουμε πρώτα σε λαδωμένο ταψάκι τις φέτες πατάτας.
- Περιχύνουμε με το μισό ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγο νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε για 25΄ στους 220°C.
- Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και απλώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια πάνω στις πατάτες.
- Ακουμπάμε επάνω τους τα φιλετάκια του σολομού.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 10 επιπλέον λεπτά στο φούρνο.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα