Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Ιδού μια νοστιμότατη εκδοχή του αγαπημένου ψαροφιλέτου. Ο σολομός μαγειρεύεται στο τηγάνι και νοστιμεύει με γιαούρτι, σκόρδο και λευκό κρασί.
Έτσι θα μαγειρευτεί ο σολομός μας…
Υλικά
Μερίδες: 4
- 4 φέτες ή φιλέτα σολομού (περίπου των 200 – 230 γρ. η καθεμία)
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
- 1 σφηνάκι γλυκό λευκό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
- χυμός από 1/2 λεμόνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
Για το ρύζι
- 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 500 ml νερό
- 1 κρεμμύδι ξερό, σε ψιλά καρέ
- 1 μικρό φινόκιο, σε φετάκια
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ρύζι
- Για να φτιάξουμε φιλέτο σολομού στο τηγάνι με αρωματικό πιλάφι, αρχικά, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε για 1 λεπτό το κρεμμύδι και το φινόκιο.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
- Δοκιμάζουμε και, αν δεν έχει γίνει, προσθέτουμε ελάχιστο νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
Σολομός
- Εν τω μεταξύ μαγειρεύουμε τον σολομό. Αν δεν χωρούν στο τηγάνι μας όλες οι φέτες σολομού μαζί, θα τις ψήσουμε σε δύο δόσεις διαιρώντας στη μέση όλα τα υπόλοιπα υλικά. Επίσης, αν πάρουμε φιλέτα σολομού και είναι από την ουρά (οπότε και πιο λεπτά), τότε θα τα ψήσουμε λιγότερο.
- Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό.
- Αλατοπιπερώνουμε τις φέτες σολομού και τις βάζουμε στο τηγάνι να «ψηθούν», για περίπου 5 – 6 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Όταν είναι σχεδόν έτοιμες, τις σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε περίπου 1 λεπτό να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Σερβίρεται σε κάθε πιάτο ο σολομός, συνοδεύουμε με το ρύζι και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα