- Θα χρησιμοποιήσουμε 6 ατομικά σκεύη για σουφλέ.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε τα ραμεκέν με το λάδι και πασπαλίζουμε με λίγο κακάο.
- Τινάζουμε να φύγει το περιττό κακάο.
- Αφήνουμε τα φορμάκια στην άκρη.
- Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Ψιλοκόβουμε και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, ανακατεύοντας με το σύρμα.
- Προσθέτουμε και τη βανίλια.
- Σε ένα καθαρό μπολ χτυπάμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με το αλάτι, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
- Δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και χτυπάμε για 1 με 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει η μαρέγκα και να γίνει σατινέ.
- Οι κορυφές που σχηματίζονται πρέπει να είναι αέρινες και να κρατάνε το σχήμα τους.
- Με απαλές κινήσεις ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στη σοκολάτα και σταυρωτά κόβουμε το μείγμα με ένα κουτάλι.
- Δηλαδή με σταυρωτές κινήσεις αναδιπλώνουμε το μείγμα και ενσωματώνουμε τη μαρέγκα.
- Τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και απαλά διπλώνουμε το μείγμα από πάνω προς τα κάτω.
- Στο τέλος, το μείγμα πρέπει να είναι ομοιόχρωμο σκούρο, χωρίς κομματάκια μαρέγκας να φαίνονται.
- Πρέπει να είναι αέρινο και αφράτο.
- Ισομοιράζουμε στα έτοιμα φορμάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10 με 12 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν, να ξεκολλήσουν τα πλαϊνά και η επιφάνεια να κάνει ελαφριά κρούστα.
Διαβάστε εδώ: