Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Μια βελούδινη, νόστιμη και θρεπτική αρωματική σουπίτσα, ιδανικό ξεκίνημα για ένα επίσημο γεύμα.
Υλικά
Μερίδες: 6
- 1 ξερό κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- 10 φέτες μπέικον
- 1,5-2 λίτρα βραστό νερό
- 2-3 μέτριες σελινόριζες, χοντροκομμένες
- 4 καρότα, χοντροκομμένα
- 2 πατάτες μικρές, χοντροκομμένες
- 1 κρόκος αυγού
- 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος ή γάλα
- 2 κουτ. σούπας γιαούρτι, για το σερβίρισμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την σούπα σελινόριζας και λαχανικών, της Μάρας σε ένα βαθύ σκεύος τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπέικον, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να βγάλει το λίπος του το μπέικον και να ροδίσει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το 1,5 λίτρο βραστό νερό και όλα τα λαχανικά και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά.
- Αδειάζουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε έναν πολυκόφτη και πολτοποιούμε.
- Αν δεν χωράνε όλα μαζί τα υλικά, τα πολτοποιούμε σε δόσεις.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο και χτυπάμε ξανά.
- Αδειάζουμε τη σούπα πίσω στην κατσαρόλα και τη βάζουμε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά, ξεσκέπαστη.
- Ελέγχουμε την πυκνότητα και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε επιπλέον βραστό νερό μέχρι να γίνει όσο πηχτή ή αραιή θέλουμε.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ή το γάλα με τον κρόκο με ένα πιρούνι.
- Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και προαιρετικά με λίγο τσιγαρισμένο μπέικον.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα