Δείτε τη συνταγή
Η άγρια πλευρά της φύσης αποτυπώνεται σε αυτό το πιάτο: ραδίκια με πικρή γεύση και τραγανή υφή, χαρακτηριστικά άγριων χόρτων της εποχής, συναντούν τις σουπιές σε μια γαστρονομική συμφωνία τραχιάς, αλλά συναρπαστικής γοητείας.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες, κομμένες σε χοντρές ροδέλες
- 1 κιλό χόρτα της εποχής, π.χ. ραδίκια άγρια και ήμερα, πλυμένα, στεγνά, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια
- κομμάτια
- 3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- χυμός από 2 λεμόνια
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για τις σουπιές με άγρια χόρτα, ξεκινάμε και σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για λίγα λεπτά, μέχρι να ξανθύνουν.
- Προσθέτουμε τα χόρτα, αλατίζουμε και τα μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος τους.
- Προσθέτουμε τις σουπιές και νερό τόσο ώστε να καλύψει τελείως όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 30 λεπτά, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν και τα χόρτα και οι σουπιές και να σωθεί το περισσότερο υγρό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα