Style 25.08.2024, 5:32

Εύκολα και υγιεινά σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας

Πεντανόστιμη συνταγή 

Σουβλάκια πατάτας με σάλτσα μουστάρδας, γιατί είναι νόστιμο, υγιεινό, οικονομικό και πάρα πολύ εύκολο. Ρίξτε τα στη σχάρα και απολαύστε τα.

Υλικά

  • 1 κιλό ολόκληρες μικρές πατάτες με τη φλούδα τους
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
  • 6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/4 φλ. λευκό βαλσαμικό ξίδι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια

Για τα σουβλάκια πατάτας

  • Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα τους.
  • Τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 5-7 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθός τους. Δεν θέλουμε να παραβράσουν, απλά να μαλακώσουν λίγο.
  • Ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τις πατάτες σε 3-4 φέτες, ανάλογα με το μέγεθός τους.
  • Σε μπολ βάζουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, τα μισά από τα φρέσκα κρεμμύδια.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, και ανακατεύουμε καλά.
  • Περνάμε τις πατάτες σε ξυλάκια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Αλατοπιπερώνουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 15΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά. Τα βάζουμε σε πιατέλα.
  • Βάζουμε σε μπολ το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/2 φλ.), τη μουστάρδα, το ξίδι, τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το αλατοπίπερο.
  • Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, και περιχύνουμε τα ζεστά σουβλάκια πατάτας. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά.

Πηγή: argiro.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα