Πολιτική 21.04.2024, 15:11

Σπαρτιάτες για ΝΔ: «Επιχειρείται συνταγματική εκτροπή»

Τι αναφέρουν σε επίσημη ανακοίνωσή τους

«Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε το χειρότερο πρόσωπό της. Η κυβέρνηση των μνημονίων, η κυβέρνηση της δολοφονίας και της συγκάλυψης των Τεμπών, η κυβέρνηση που διασύρει καθημερινά την Ελλάδα σε όλο τον πλανήτη με το ανύπαρκτο κράτος δικαίου, παρενέβη στην δικαιοσύνη ζητώντας τον αποκλεισμό των ‘Σπαρτιατών’ από τις ευρωεκλογές του Ιουνίου», αναφέρει μεταξύ άλλων, το κόμμα «Σπαρτιάτες» σε σημερινή ανακοίνωσή του, ενώ υποστηρίζει στη συνέχεια:

«Με ένα κατάπτυστο υπόμνημα που βρίθει ανακριβειών και αισχρών ψευδών, κατέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο πως φοβάται. Φοβάται την έκφραση της λαϊκής βούλησης. Φοβάται την ετυμηγορία των Ελλήνων πολιτών που αναμένεται να την τιμωρήσουν παραδειγματικά στις προσεχείς εκλογές. Περισσότερο όμως κατέδειξε πως φοβάται μια γνήσια πατριωτική φωνή, η οποία εξέθεσε ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση στο κοινοβούλιο».

Παράλληλα, οι «Σπαρτιάτες» ισχυρίζονται ότι «ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία προσπαθούν να κρατήσουν δέσμια την ελληνική δικαιοσύνη καταστρατηγώντας κάθε έννοια της διάκρισης των εξουσιών, και κατά συνέπεια αυτή την ίδια την δημοκρατία», ενώ κάνουν έκκληση στην ελληνική δικαιοσύνη «να μην υποκύψει στον «εκβιασμό». Κάνουμε έκκληση, προσθέτουν, σε όλα τα πατριωτικά κόμματα να σταθούν στο πλευρό μας, καθώς τυχόν αποκλεισμός των ‘Σπαρτιατών’ θα δημιουργήσει άσχημο ‘δεδικασμένο’, το οποίο στο μέλλον θα στραφεί και εναντίον τους. Την ώρα που η δημοκρατία καταστρατηγείται, την ώρα που η Ελλάδα μας χάνεται, δεν έχουμε καιρό για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Σταθείτε δίπλα μας στην μάχη απέναντι σε συνταγματικούς πραξικοπηματίες, απέναντι σε αυτούς που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας».

Η ανακοίνωση του κόμματος καταλήγει ως εξής:«Οι ‘Σπαρτιάτες’, εν ονόματι των 250 χιλιάδων ψηφοφόρων τους αλλά και ολόκληρου του ελληνικού λαού, θα αντισταθούν με κάθε νόμιμο μέσο. Για ακόμα μια φορά θα φυλάξουν ‘Θερμοπύλες’, και ακόμα και αν πέσουν θα εγγράψουν παρακαταθήκη σκληρού αγώνα απέναντι σε όσους υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τη “μαύρη” επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967

Αλέξης Χαρίτσης: Αίτημα για μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές

Ο Παπανώτας εκφράζει την πεποίθησή του για τον Κασσελάκη ως τον επόμενο πρωθυπουργό: Νέα δήλωση μετά το “ξαναχτυπά”

Βορίδης: Η υποψηφιότητα Μπελέρη είναι ένας ισχυρός συμβολισμός

Χαστούκισαν βουλευτή της ΝΔ μέσα σε εκκλησία!


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα