Τα υλικά και η εκτέλεση
Όλοι αγαπάνε τις μπάρες αλλά και τη γεύση από ινδική καρύδα. Μια πικάντικη εκδοχή, για spicy σνακ.
Υλικά
- 250 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
- 200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (1 μικρή συσκευασία ή 1/2 μεγάλη)
- 125 γραμ. ινδική καρύδα
- πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
Για τις μπάρες με ινδοκάρυδο και σοκολάτα
- Βάζουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
- Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο γάλα.
- Αφήνουμε το μείγμα να λιώσει και να πυκνώσει, λίγα λεπτά.
- Μόλις λιώσει η σοκολάτα το αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε την ινδική καρύδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Το μείγμα θα σφίξει αρκετά.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε μικρό βουτυρωμένο ταψάκι ή στη μακρόστενη φόρμα του κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Στρώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια (περίπου 2 ώρες και 30΄).
- Τραβώντας τη λαδόκολλα το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ξύλο κοπής.
- Με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μπουκιές. Βγαίνουν γύρω στα 30 κομμάτια.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα