Style 07.11.2024, 23:18

Συνταγή για πικάντικες μπάρες με σοκολάτα και ινδοκάρυδο

Τα υλικά και η εκτέλεση

Όλοι αγαπάνε τις μπάρες αλλά και τη γεύση από ινδική καρύδα. Μια πικάντικη εκδοχή, για spicy σνακ.

Υλικά

  • 250 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (1 μικρή συσκευασία ή 1/2 μεγάλη)
  • 125 γραμ. ινδική καρύδα
  •  πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια

Για τις μπάρες με ινδοκάρυδο και σοκολάτα

  • Βάζουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
  • Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο γάλα.
  • Αφήνουμε το μείγμα να λιώσει και να πυκνώσει, λίγα λεπτά.
  • Μόλις λιώσει η σοκολάτα το αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε την ινδική καρύδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Το μείγμα θα σφίξει αρκετά.
  • Στρώνουμε λαδόκολλα σε μικρό βουτυρωμένο ταψάκι ή στη μακρόστενη φόρμα του κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
  • Στρώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια (περίπου 2 ώρες και 30΄).
  • Τραβώντας τη λαδόκολλα το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ξύλο κοπής.
  • Με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μπουκιές. Βγαίνουν γύρω στα 30 κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα