Style 13.05.2024, 3:41

Σπιτική granola σε 3 απλά βήματα

Υγιεινή και νόστιμη granola χρησιμοποιώντας υλικά της αρεσκείας σας, σε 5 μόλις λεπτά.

Η granola αποτελεί το ιδανικό πρωινό: πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χορταστική και υγιεινή. Εμείς σας δίνουμε τις οδηγίες για να φτιάξετε το δικό σας μείγμα και να το διατηρήσετε φρέσκο σε ένα βαζάκι, ώστε να απολαμβάνετε ένα νόστιμο πρωινό κάθε μέρα!

Υλικά:

  •  2 φλ. νιφάδες βρώμης
  • 1/2 φλ. αμύγδαλα ωμά, χοντροκομμένα
  • 1/4 φλ. ηλιόσπορο (ψίχα)
  • 1/2 φλ. αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνα, βερίκοκα, κ.λπ.) ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλ. κράνμπερις
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τον ηλιόσπορο, τα αποξηραμένα φρούτα και τα κράνμπερις μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το απόσταγμα βανίλιας και το αλάτι κι ανακατεύουμε καλά, με τα χέρια, να «βραχούν» όλα τα υλικά και να κολλήσουν σε ένα συμπαγές μείγμα.

Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα κι απλώνουμε επάνω το μείγμα σε μια λεπτή, ομοιόμορφη στρώση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 10΄ περίπου, να φρυγανιστούν τα υλικά, χωρίς να «αρπάξουν».

Αφήνουμε τη granola να κρυώσει καλά και τη μεταφέρουμε σε αεροστεγές βάζο, όπου μπορούμε να τη διατηρήσουμε για 2 εβδομάδες. Είναι τέλεια για να συνοδεύσουμε το γιαούρτι μας ή μια σαλάτα, ακόμη και σκέτη, σαν σνακ. Και φυσικά, μπορούμε να «παίξουμε» με τα υλικά, ανάλογα με τα γούστα μας.

Προσθέστε υλικά ανάλογα με τα γούστα σας, διατηρώντας όμως τη βασική μέθοδο παρασκευής της granola.

Πηγή: hello.gr

Διαβάστε επίσης:

Πρωινό: Τι συμβαίνει στο μυαλό μας όταν το παραλείπουμε;

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν τρώμε πρωινό

Vegan μπισκότα βρώμης


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα