Style 29.05.2024, 0:23

Σπιτικό γιαουρτοπαγωτό πρωτεΐνης

Χωρίς παγωτομηχανή

Η συνταγή για γιαουρτοπαγωτό πρωτεΐνης είναι εύκολη, δεν απαιτεί παγωτομηχανή και μπορεί να εμπλουτιστεί με διάφορα φρούτα και υλικά της επιλογής σας.

Υλικά:

  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 μπανάνα
  • 1 φλιτζάνι φράουλες
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (προαιρετικά)
  • Ξύσμα από 1 λάιμ (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ το γιαούρτι, τη μπανάνα, τις φράουλες, το μέλι και το ξύσμα λάιμ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό δοχείο και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 2-3 ώρες, ανακατεύοντας κάθε 30 λεπτά περίπου.
  3. Μόλις το παγωτό αρχίσει να πήζει, μπορείτε να το σερβίρετε αμέσως ή να το αφήσετε στην κατάψυξη για να σφίξει περισσότερο.

Προτάσεις:

  • Μπορείτε να αντικαταστήσετε ή να συνδυάσετε τις φράουλες με άλλα φρούτα της αρεσκείας σας, όπως ροδάκινο, ακτινίδιο, μάνγκο ή κεράσια.
  • Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε ξηρούς καρπούς, σοκολάτα τριμμένη ή μπισκότα θρυμματισμένα.
  • Για ένα πιο δροσιστικό αποτέλεσμα, μπορείτε να παγώσετε κομμάτια φρούτων και να τα προσθέσετε στο παγωτό σας πριν το σερβίρετε.
  • Μπορείτε να αυξήσετε την πρωτεΐνη που έχει έτσι κι αλλιώς το γιαούρτι προσθέτοντας μισό σκουπ της αγαπημένης σας πρωτεΐνης

Συμβουλές:

  • Βεβαιωθείτε ότι το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσετε είναι στραγγιστό, για να αποφύγετε το υπερβολικό πάγωμα.
  • Αν δεν έχετε μπλέντερ, μπορείτε να πολτοποιήσετε τα φρούτα με ένα πιρούνι.
  • Εάν θέλετε να φτιάξετε παγωτό με διαφορετικές γεύσεις, μπορείτε να χωρίσετε το μείγμα σε διάφορα δοχεία και να προσθέσετε διαφορετικά υλικά σε κάθε ένα.

Πηγή: hello.gr

Διαβάστε επίσης:

Brownies γεμιστά με παγωτό

Σπιτικό παγωτό με γιαούρτι

Συνταγή για σπιτικό λαχταριστό παγωτό


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα