Style 09.04.2025, 21:00

Συνταγή: Γαρίδες φουρνιστές με φέτα

Δείτε τη συνταγή 

Λαχταριστές γαρίδες σαν σαγανάκι, με φέτα, μυρωδικά και ντοματίνια. Αρωματισμένες με ούζο και σε γενναίες ποσότητες, μέσα στο ταψί του φούρνου.

Υλικά
Μερίδες: 4

  • 1.200 γρ. γαρίδες μέτριες ή μεγάλες, καθαρισμένες από τα κελύφη και το «εντεράκι» (αφήνουμε το κεφάλι και την ουρά)
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 10 κλαράκια δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση

Για τη σάλτσα

  • 90 ml ελαιόλαδο
  • 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 400 γρ. συμπυκνωμένος ντοματοχυμός
  • 90 ml ούζο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Σάλτσα

  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε τον ντοματοχυμό, το ούζο και αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Γαρίδες

  • Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  • Απλώνουμε τις γαρίδες σε ταψί όπου ιδανικά να τις χωράει σε μία στρώση.
  • Τις αλείφουμε με το λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε.
  • Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη φέτα, τα ντοματίνια και τον δυόσμο, περιχύνουμε με τη σάλτσα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά, ανάλογα και με το μέγεθος των γαρίδων.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα