Τα υλικά και η εκτέλεση
Λαχταριστά γεμιστά ζυμαρικά με γραβιέρα και ανθότυρο σε σάλτσα ντομάτας. Tέλειος συνδυασμός γεύσεων για ένα χορταστικό γεύμα!
Υλικά
- 500 γρ. μεγάλα κοχύλια (ζυμαρικά)
- 500 γρ. φρέσκο ανθότυρο
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ώριμη γραβιέρα τριμμένη
- 1 αβγό
- 2 συσκευασίες ψιλοκομμένη ντομάτα
- 300 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φλ. ζωμό κότας ή λαχανικών
- 2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- Λίγη φρέσκια ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Βράζουμε τα κοχύλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 4-5 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε να μην κολλήσουν.
- Λιώνουμε πολύ καλά σε ένα μπολ το ανθότυρο με τη βοήθεια ενός πιρουνιού. Προσθέτουμε τη γραβιέρα, το αβγό, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, λίγο αλάτι και πιπέρι και
ανακατεύουμε. - Ρίχνουμε σε ένα μικρό ταψί -ίσα να χωράει τα ζυμαρικά– την ψιλοκομμένη ντομάτα, τα φρέσκα ντοματίνια, τη ρίγανη, το σκόρδο, το ζωμό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε τα υλικά και μεταφέρουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Ψήνουμε τη σάλτσα για 10 λεπτά.
- Γεμίζουμε τα ζυμαρικά με το μείγμα του ανθότυρου και τα ακουμπάμε πάνω στη σάλτσα στο ταψί.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά στη μεσαία σχάρα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά τα κοχύλια και να αποκτήσει μια ελαφριά κρούστα η γέμιση.
- Μόλις βγάλουμε το φαγητό από το φούρνο, το πασπαλίζουμε με τρυφερά φύλλα δυόσμου.
Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα