Αρνίσιο μπούτι με γιαούρτι και κάρδαμο μια εναλλακτική, πρωτότυπη πρόταση για το οικογενειακό μας τραπέζι
Υλικά
Μερίδες: 8
- 2 μπούτια αρνίσια, περίπου 3 κιλά σύνολο, ολόκληρα
- 200 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας + επιπλέον για το σερβίρισμα
- 2 κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 κουτ. γλυκού καρδάμωμο (οι σπόροι από τις κάψες), καλά κοπανισμένο
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 κουτ. γλυκού πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- 5 κουτ. σούπας δυόσμος φρέσκος, ψιλοκομμένος + επιπλέον για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το αρνί.
- Με το μισό μείγμα κάνουμε μασάζ στο κρέας. Το υπόλοιπο μείγμα το απλώνουμε στην επιφάνεια του αρνιού σαν κρούστα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Για το ψήσιμο του αρνιού, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Βάζουμε τα μπουτάκια αρνιού στη σχάρα του φούρνου, που έχουμε λαδώσει καλά. Εφαρμόζουμε από κάτω ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο, ώστε να στάζουν εκεί τα λίπη από το κρέας.
- Ψήνουμε για περίπου 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι να γίνει το κρέας. Αν δούμε ότι ροδίζει γρήγορα, το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα μπουτάκια να ξεκουραστούν για 20 λεπτά πριν τα κόψουμε.
- Σερβίρουμε το αρνάκι με επιπλέον γιαούρτι και χοντροκομμένα φύλλα δυόσμου.
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα