Αναλυτικά η συνταγή
Αν δεν τα εξαφανίσετε σκέτα τσιμπώντας τα μπουκιά μπουκιά, αυτά τα αφράτα τυρόψωμα μπορούν να αντικαταστήσουν και το ψωμί του σάντουιτς.
20′ προετοιμασία
40′ ψήσιμο
1 ώρα και 30′ αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 30′
Υλικά
Κομμάτια: 24
1/2 κιλό (4 κούπες) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κιλό φέτα
1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο, τριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο για τη φόρμα νερό χλιαρό (όσο πάρει)
αλάτι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε ατομικά τυρόψωμα, ξεκινάμε διαλύοντας τη μαγιά σε 1/2 κούπα χλιαρό νερό (προσοχή, όχι ζεστό!).
Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μετρημένο λάδι, τη διαλυμένη μαγιά, λίγο αλάτι και τον γλυκάνισο.
Ζυμώνουμε προσθέτοντας χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται, για να πετύχουμε ένα ζυμάρι αφράτο και λίγο πιο αραιό από του ψωμιού.
Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 45 λεπτά.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Θρυμματίζουμε τη φέτα, την προσθέτουμε στο ζυμάρι και ζυμώνουμε.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 24 ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλίτσες.
Τα βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί με υποδοχές (π.χ. ταψάκι για μάφιν) ή σε ατομικά φορμάκια. Τα σκεπάζουμε χαλαρά με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 45 λεπτά.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο ρόδινο χρώμα.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα