Style 26.05.2024, 4:30

Συνταγή για dip με αγκινάρες και σπανάκι

Eίναι ένα ιδανικό snack

Ένα dip με αγκινάρες και σπανάκι είναι ιδανικό snack για το απόγευμα αλλά και τον μαραθώνιο της αγαπημένης σου σειράς το weekend.

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα με καρδιές αγκινάρας (στραγγισμένες και ψιλοκομμένες)
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 γρ. φρέσκο ​​baby σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 1/4 φλ. μοτσαρέλα
  • 3 κ. γλ. creme fraiche
  • 1/2 κ.γλ. του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 1 κ.γλ. ταμπάσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Βάζεις τα σκόρδα σε ένα αλουμινόχαρτο απλώνεις ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
  • Τα τοποθετείς σε ένα ταψί και τα ψήνεις για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν
  • Ξετυλίγεις και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν για 10 λεπτά
  • Σε μια κατσαρόλα με νερό βράζεις το σπανάκι για 3 περίπου λεπτά
  • Το αφήνεις στο σουρωτήρι να στραγγίξει και μετά σε ένα μπολ
  • Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρεις τα κρεμμύδια για 2 περίπου λεπτά
  • Τα ρίχνεις στο μπολ με το σπανάκι και προσθέτεις το σκόρδο, το τυρί κρέμα, την παρμεζάνα, το 3/4 φλιτζάνι από τη μοτσαρέλα, τη κρέμα, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και μερικές σταγόνες ταμπάσκο.
  • Μπορείς να τα πολτοποιήσεις με ένα πιρούνι ή βάλεις το μείγμα στο μπλέντερ
  • Προσθέτεις τις αγκινάρες και και τις “δουλεύεις” με το πιρούνι ώστε να γίνουν μικρά κομμάτια και όχι πολτοποιημένες.
  • Μεταφέρεις το μείγμα σε ένα ταψί και το καλύπτεις με το 1/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα
  • Το ψήνεις για 25 λεπτά και σερβίρεις με nachos.

Πηγή: tlife.gr

Διαβάστε επίσης:

Κάθειρξη 23 ετών στο θείο που κακοποιούσε σεξουαλικά την 10χρονη ανιψιά του

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε κορίτσια στον σιδηροδρομικό σταθμό της Καλαμάτας

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό- Σμπαράλια το όχημα


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα