Style 31.12.2024, 11:00

Συνταγή για εύκολη βασιλόπιτα με λίγα υλικά

Πίνακας Περιεχομένων

Aκολουθώντας την θα φτιάξετε το αγαπημένο γλυκό της Πρωτοχρονιάς στο πι και φι

Η κοπή της βασιλόπιτας είναι το πιο διάσημο πρωτοχρονιάτικο έθιμο, για το οποίο ανυπομονούν μικροί και μεγάλοι.

Βρήκαμε μία εύκολη συνταγή για βασιλόπιτα από τον Σταύρο Βαρθαλίτη, που ακολουθώντας την θα φτιάξετε το αγαπημένο γλυκό της Πρωτοχρονιάς στο πι και φι.

Υλικά

  • 6 Αυγά
  • 160 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 160 γρ. Αλεύρι γ. ο. χ.
  • 1 κ.γ. Εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 Πορτοκάλι (το ξύσμα)
  • 1 κ.σ. Ηλιέλαιο ή βούτυρο για τη φόρμα
  • Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα, στους 160°C.
  2. Σπάμε τα αυγά ένα – ένα, τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ, μαζί με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, για 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν και να διπλασιαστεί ο όγκος τους.
  3. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  4. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατεύουμε με μια μαρίζ κάνοντας κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε λίγο ακόμα με κυκλικές κινήσεις.
  6. Στη βάση μιας στρογγυλής αποσπώμενης φόρμας 26 εκ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί, αλείφουμε τα τοιχώματα με το ηλιέλαιο ή το βούτυρο, μεταφέρουμε το μείγμα, το απλώνουμε ομοιόμορφα και χτυπάμε τη φόρμα στον πάγκο 1 φορά.
  7. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 35 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 120 λεπτά.
  9. Αφαιρούμε τα τοιχώματα της φόρμας και μεταφέρουμε τη βασιλόπιτα, χωρίς το αντικολλητικό χαρτί, σε στρογγυλό δίσκο σερβιρίσματος.
  10. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ομοιόμορφα την επιφάνειά της, τοποθετούμε σε διάφορα σημεία τα χριστουγεννιάτικα στολίδια και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα