Style 17.06.2024, 0:47

Καλοκαιρινό κέικ με εξωτική γεύση Pina Colada

Το απόλυτο καλοκαιρινό cake, τόσο δροσερό και ανάλαφρο όσο και οι μέρες ξεγνοιασιάς των θερινών μας διακοπών

Αν η pina colada σερβιριζόταν σε πιάτο, θα ήταν ένα αφράτο, χορταστικό και άκρως καλοκαιρινό κέικ που θα μας μετέφερε άμεσα σε παραλίες τροπικές και ονειρεμένες.

Αν αυτό το κοκτέιλ είναι ανάμεσα στα αγαπημένα μας και ο ανανάς από τα πιο αγαπητά φρούτα, δεν χρειάζεται να περιμένουμε να το απολαύσουμε σε κάποιο beach bar, με θρυμματισμένο πάγο και διακοσμητικά χάρτινες ομπρέλες και τριγωνάκια ανανά. Μπορούμε να το απολαύσουμε στην ζαχαροπλαστική του εκδοχή, φτιάχνοντας στην κουζίνα μας το απόλυτο καλοκαιρινό κέικ, τόσο δροσερό και ανάλαφρο όσο οι μέρες των θερινών μας διακοπών.

Η παρακάτω συνταγή είναι απλή και δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες ή μεγάλη εμπειρία στη ζαχαροπλαστική. Αρκεί να έχουμε τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία στην κουζίνα μας, και φυσικά καλή διάθεση. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα μας αποζημιώσει.

Υλικά (για 6-8 μερίδες)

  •  1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλική
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
  • 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1/2 κουτ. γλυκού baking soda
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμ. ανανάς σε κονσέρβα (ψιλοκομμένος)
  • 50 γραμ. Καρύδα τριμμένη

Για το frosting

1 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
4 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα καρύδας
3-4 κουτ. γλυκού νερό

Διαδικασία

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, το εκχύλισμα ανανά, το αλεύρι, το baking powder, το baking soda και την κρέμα γάλακτος και ξαναχτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Μοιράζουμε το μείγμα σε 3 μικρά αντικολλητικά ταψάκια για κέικ και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40-45′, έως ότου εξαφανιστεί η υγρασία από το εξωτερικό τους. Περιμένουμε να παγώσουν.

Ετοιμάζουμε το frosting. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το εκχύλισμα καρύδας και το νερό και ξαναχτυπάμε με το μίξερ.

Στρώνουμε το frosting σε στρώσεις ανάμεσα στα τρία κέικ και καλύπτουμε με αυτό όλο το κέικ. Ολοκληρώνουμε τις παρασκευές μας προσθέτωντας κομμάτια ανανά και αν το επιθυμούμε και τριμμένη καρύδα.

Πηγή: cantina.protothema.gr

Διαβάστε επίσης:

Κέικ σοκολάτας ψυγείου

Cake roll με μαρμελάδα

Κέικ βανίλιας με μύρτιλα

Συνταγή: Κέικ καρύδας χωρίς αλεύρι


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα