Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Light, αφράτο και πολύ νόστιμο μπιφτέκι με φιλέτο ψαριού και νιφάδες βρώμης, ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 800 γρ. φιλέτα από γλώσσα ή γαλέο ή μπακαλιάρο, ψιλοκομμένα
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
- 8 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
- 1 κουτ. σούπας λιωμένο αβοκάντο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τα ψαρομπιφτέκια με μαϊντανό βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τα ψαρομπιφτέκια και τα ζυμώνουμε σε ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 15-20 λεπτά, να σφίξει το μείγμα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στη λειτουργία του αέρα και στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
- Πλάθουμε 6 μπιφτέκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα και να ψηθούν.
Πηγή: gastronomos.gr
Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα