Style 14.12.2024, 19:12

Συνταγή για λαχταριστό τυλιχτό σουβλάκι με γαρίδες, βασιλικό και κρέμα γιαουρτιού

Συνταγή του δεκάλεπτου που δείχνει ότι το τυλιχτό θέλει απλά φαντασία. Εδώ, οι τραγανές και ζουμερές γαρίδες μαρινάρονται με πάπρικες, ξύσματα και μυρωδικά και συνοδεύονται με μια δροσερή κρέμα γιαουρτιού.

Υλικά

Τεμάχια: 4

  • 20 γαρίδες μεγάλες (Νο 3), καθαρισμένες από τα κελύφη, τα κεφάλια, τις ουρές και το εντεράκι (τα κεφάλια τα κρατάμε στην άκρη)
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κoυτ. γλυκού ξύσμα από ακέρωτο λεμόνι
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, καλά κοπανισμένος
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 80 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό

Για το σερβίρισμα

  • 4 μέτριες αραβικές πίτες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • 1 μέτρια ντομάτα, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σουβλάκι τυλιχτό με γαρίδες, βασιλικό και κρέμα γιαουρτιού, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τη μουστάρδα, την πάπρικα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, το μαραθόσπορο και 40 ml από το ελαιόλαδο.
  2. Αλείφουμε τις γαρίδες με 2 κουτ. σούπας από το μείγμα, καλύπτουμε με μεμβράνη και τις αφήνουμε στην άκρη.
  3. Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το γιαούρτι και το δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
  4. Καλύπτουμε την κρέμα γιαουρτιού με μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
  5. Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα κεφάλια από τις γαρίδες και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πάρουν έντονο κόκκινο χρώμα.
  6. Στραγγίζουμε το λάδι σε ένα μικρό μπολ, πιέζοντας τα κεφάλια με ένα κουτάλι για να πάρουμε το μέγιστο της γεύσης.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
  8. Απλώνουμε τις πίτες σε ένα ρηχό ταψί και τις αλείφουμε με το «λάδι» γαρίδας. Ψήνουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  9. Παράλληλα, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  10. Βάζουμε σε κάθε πίτα από 5 γαρίδες, 1 κουτ. σούπας από την κρέμα γιαουρτιού, λίγη ντομάτα, φρέσκο κρεμμυδάκι και φύλλα βασιλικού και τυλίγουμε.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα