Style 11.09.2024, 23:42

Συνταγή για μύδια με λινγκουίνι και λευκό κρασί

Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής

Μια εύκολη μακαρονάδα με ελαφριά, αρωματική, φρέσκια κόκκινη σάλτσα και αχνιστά μύδια, ιδανική για το καθημερινό τραπέζι, έτοιμη σε 30′!

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 500 γρ. λινγκουίνι
  • 1 κιλό μύδια με το κέλυφος, καλά καθαρισμένα
  • 1 ντομάτα, καθαρισμένη, ψιλοκομμένη
  • χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  • 120 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα μύδια με λινγκουίνι και λευκό κρασί ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την ντομάτα, το ξύσμα και το μισό λάδι.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο σε μέτρια φωτιά, στο υπόλοιπο λάδι, για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί, τον χυμό, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Αν έχουμε προμηθευτεί φρέσκα μύδια, πετάμε όσα δεν άνοιξαν.
  5. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
  6. Με μια λαβίδα βάζουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με τα μύδια, μαζί με τα λιγοστά νερά που θα μεταφέρουν.
  7. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και την ντομάτα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σκορπίζουμε το ξύσμα και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: gastronomos.gr


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα