Τα υλικά και η εκτέλεση
Τα φασόλια χάντρες, είναι μία κατεξοχήν καλοκαιρινή συνταγή. Αυτό το λαδερό φαγητό γίνεται πολύ γρήγορα και εύκολα και όλοι θα λατρέψετε.
Υλικά
- 350 γρ. φρέσκες χάντρες
- ⅓ φλ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- 1 σκελ. σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτέ
- 1 μέτρια πατάτα
- 1 μέτρια μελιτζάνα
- 1 μέτριο καρότο
- 1 μέτριο κολοκύθι
- 100 γρ. φρέσκα φασολάκια
- 2 ώριμες τριμενες ντοματες (400 γραµ.)
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι Φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Διαλέγουμε χάντρες τρυφερές, ανοίγουμε κάθε λοβό στη μέση και ξεκολλάμε τα φασόλια.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά.
- Κόβουμε την πατάτα, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα σε μεγάλα κομμάτια και το καρότο σε λεπτές φέτες.
- Κρατάμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το τελείωμα της συνταγής και ζεσταίνουμε το υπόλοιπο σε πλασωτέ κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, να γίνει διάφανο.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας στην κατσαρόλα.
- Τρίβουμε για 1 λεπτό τα υλικά με ξύλινη κουτάλα, να ψηθεί ο πελτές και να βγάλει το σκόρδο τα αρώματά του.
- Ρίχνουμε τις πατάτες, το καρότο, το κολοκύθι και τη μελιτζάνα και ανακατεύουμε να λαδωθούν.
- Προσθέτουμε τις χάντρες και τα φρέσκα φασολάκια και ανακατεύουμε να λαδωθούν.
- Τέλος, ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και ζεστό νερό ώστε να μισοσκεπάζονται τα λαχανικά (περίπου 1½ φλιτζ.).
- Αφήνουμε να πάρει βράση το φαγητό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένο το σκεύος για 50 λεπτά περίπου, ελέγχοντας ανά διαστήματα τα υγρά ώστε να συμπληρώσουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό.
- Το φαγητό στο τέλος πρέπει να πιει τη σάλτσα του και να μείνει με το λάδι του.
- Δοκιμάζουμε αν έβρασαν οι χάντρες και προς το τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Μυστικά
- Δεν ανακατεύουμε τα υλικά κατά το μαγείρεμα γιατί θα λιώσουν, απλά ανακινούμε την κατσαρόλα από τις λαβές όποτε είναι αναγκαίο.
- Αφήνουμε το φαγητό εκτός φωτιάς σκεπασμένο για 10 λεπτά να μελώσει η λίγη σάλτσα.
- Αφήνουμε το φαγητό εκτός φωτιάς σκεπασμένο για 10’ να μελώσει η λίγη σάλτσα και να μπλεχτούν οι γεύσεις και τα αρώματα.
Πηγή: argiro.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα