Style 24.04.2024, 2:10

Συνταγή για ρεβυθοκεφτέδες

Αυτοί οι ρεβυθοκεφτέδες θα σας ξετρελάνουν 

Τα ρεβίθια είναι superfood κι αν δεν τα προτιμάς με τον κλασικό τρόπο μαγειρεμένα θα τα λατρέψεις στη μορφή των κεφτέδων.

Yλικά 

  • 1 κονσέρβα έτοιμα ρεβύθια πλυμένα και σουρωμένα
  • μισό μέτριο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • ηλιέλαιο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Λιώνεις τα ρεβύθια και το κρεμμύδι στο μούλτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
  • Αδειάζεις το μείγμα σε ένα μεγάλο πιάτο, ανακατεύεις καλά το μείγμα και και σχηματίζεις μικρούς κεφτέδες.
  • Τους αφήνεις στην άκρη.
  • Σε ένα δεύτερο πιάτο ανακατεύεις το αλεύρι με το αλάτι.
  • Αλευρώνεις κάθε κεφτέ σε όλες τις πλευρές.
  • Βάζεις αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζεις τους κεφτέδες ανά 3-4 για 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Τα τοποθετείς σε ένα πιάτο που έχεις στρώσεις προηγουμένως απορροφητικό χαρτί.
  • Τους βάζεις σε ένα ταψί και τους ψήνεις για 10-15 λεπτά.
  • Τους σερβίρεις με σος γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Πηγή: tlife.gr

Γρήγορη συνταγή: Brownies με καραμέλα

Εύκολες σπιτικές μπάρες βρώμης με μαύρη σοκολάτα

Εύκολη συνταγή: Καρυδόπιτα με σάλτσα σοκολάτας

Πανεύκολο τιραμισού με σοκολάτα γάλακτος


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα