Πάμε να δούμε τον τρόπο παρασκευής
Απολαυστική και λαχταριστή μακαρονάδα με καλοκαιρινές, ζουμερές ντομάτες και ρωμαλέα, χωριάτικα λουκάνικα.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 500 γρ. ριγκατόνι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 200 γρ. χωριάτικα λουκάνικα της αρεσκείας μας, κομμένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
- 2 πιπεριές πράσινες, σε μέτρια καρέ
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 600 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες (μαζί με το ζουμί τους)
- 25 γρ. φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
- 1/3 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ριγκατόνι με λουκάνικα και βασιλικό αρχικά, βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα λουκάνικα με το μπούκοβο, τις πιπεριές και το σκόρδο για περίπου 4-5 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά με τρυπητή κουτάλα.
- Σκορπίζουμε τον βασιλικό και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε τα ριγκατόνι με λουκάνικα και βασιλικό.
Πηγή: gastronomos.gr
Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα