Style 14.05.2024, 3:52

Συνταγή για τζατζίκι

Η παρασκευή του είναι απλή και γρήγορη

Το τζατζίκι αποτελεί ένα από τα πιο δροσερά και αγαπημένα ορεκτικά. Η παρασκευή του είναι απλή και γρήγορη, χρησιμοποιώντας ελάχιστα υλικά που συνήθως έχουμε στην κουζίνα μας.

Το κύριο συστατικό του είναι το στραγγιστό γιαούρτι, στο οποίο προστίθενται τριμμένο αγγούρι, λιωμένο σκόρδο, ελαιόλαδο και ξύδι.

Υλικά

  •  500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1/4 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

  •  Ξεφλουδίστε το αγγούρι και τρίψτε το στον τρίφτη. Στραγγίξτε το καλά από τα υγρά του με ένα σουρωτήρι ή μια πετσέτα κουζίνας.
  • Χτυπήστε το σκόρδο στο γουδί ή ψιλοκόψτε το πολύ λεπτά κομμάτια.
  • Σε ένα μπολ, βάλτε το στραγγιστό γιαούρτι, το τριμμένο αγγούρι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, για να δέσουν οι γεύσεις.
  • Σερβίρετε το τζατζίκι δροσερό, ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε διάφορα πιάτα της αρεσκείας σας.

Συμβουλές

Μπορείτε να προσθέσετε στο τζατζίκι και άλλα μυρωδικά, όπως δυόσμο ή μαϊντανό.
Αν θέλετε το τζατζίκι σας πιο πικάντικο, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πιπέρι.
Μπορείτε να φτιάξετε το τζατζίκι από την προηγούμενη μέρα και να το διατηρήσετε στο ψυγείο.
Το τζατζίκι ταιριάζει ιδανικά με πίτες, σουβλάκι, ψητό κρέας ή λαχανικά.

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε επίσης:

Σπιτική granola σε 3 απλά βήματα

Γιαούρτι καραμελέ

Προφιτερόλ με κρουασανάκια


Ακολουθήστε μας στο Google News για να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα